sobota 24. června 2017

Mise: S knihami na prázdniny

POZOR: Teď přijde dlouhatáááááááánský okec. Nutný, ale asi jej můžete přeskočit.

Pff, v pátek odjíždím pryč a budu v tahu celé prázdniny, bez notebooku a bez maminky. Tudíž mě čeká velké rozhodování. Jaké knížky si vzít s sebou? Na DVA A KOUSEK MĚSÍCE? Chápejte, jak mám kurde tušit, co se mi bude chtít číst na konci srpna? Fakt nevím. A navíc, jsem člověk, co NIKDY nejede podle seznamu, nesnáším, když se cítím nějak omezená (proto mi různé čtecí výzvy nikdy nešly). Potřebuji kupu knížek a možnost si z nich vybírat.

Z toho vyplývá jedno... Chci - musím - mít slušnou zásobu - různá délka knih, odlišné žánry, česky i anglicky, rozečtené série i zcela nové kousíčky, starší věcičky i horké novinky. Všechno. Jop, nejsem žádný troškař. 

Už pár dní mám nonstop otevřený poznámkový blok, do něhož si zaznamenávám názvy knížek, které doma nesmím zapomenout. Well, už jsem na čísle 58. A ještě jsem ani zdaleka neskončila. Což je asi problém. Teda, byl by, kdybych neměla čtečku, v opačném případě bych asi chcípla - mám běžně spotřebu kniha/2 dny. Přes prázdniny to bývá 100 stran/den, tušíte, co se vám snažím říct? Kdybych musela ty "cihly" táhnout v kufrech, nevlezla bych se ani do tří aut. :D

Rovněž přidávám upozonění - blog bude spinkat. Tak do konce září. ALE! Střípky z mého knihomolského života odehrávajícího se mezi dětmi na táborech (i na rybářských, haha) se budou objevovat na  

FB stránkách blogu BO KNIHA

Klikněte, že se vám líbí, ať o nic nepřijdete. Slibuju fotky - hodně fotek, názory na knížky a nějaké sranda situace, o které určitě nebude nouze.

Fuuuuj, fakt to bylo dlouhé.
Meh. To je fuk.

Pro ty, co přeskočili okec: Vlastně uvidíte můj sexy "to-read" seznam! 

Ukážu vám užší výběr toho, na co se chystám. Na některé se těším víc, na některé méně. Něco mám z doporučení, další zase jen z přečtení anotace. Chci po vás vědět, jestli jste něco z toho četli, jak se vám to ne/líbilo, klidně mi tu hoďte odkazy na recenze. Taky to může posloužit jako inspirace, ten seznam je průřezem vším možným, hádám, že si každý něco najde.

Kniha posledního soudu - Tohle má být o slečně, která je omylem poslána do doby morových ran - dál jsem anotaci nečetla - morové rány zní super! A je to 500+ stran kniha.
Špinavá práce - Prý šíleně vtipná věcička, doporučila mi spolubydla, víc o tom nevím. 
Problém tří těles - Sci-fárna, která obdržela ocenění Hugo a teď ji u nás vydal Host. Docela boom mezi kamarády, tak si ji nesmím nechat ujít. A bude film. "První díl trilogie s rozmachem Duny a stejnou dávkou akce jako Den nezávislosti."
A uzřela oslice anděla - Z AAA edice od Arga, příběh vyprávěný na pomezí snu a šílenství, zní to fajn!


Nekonečno vítá ohleduplné řidiče - Bo se šíleně stydím, že jsem Červeného trpaslíka ještě nečetla.
Kruh - Koukám po něm, co vyšel, ale až teď nadešel jeho čas. Řekla bych, že to má být dystopie o tom, jaký vliv mají sociální sítě na lidi. Ale třeba se mýlím. :)
Světová válka Z - Nejsem fanda zombíků, ale pokud existuje kniha s touto tématikou, která má šanci na úspěch, je to The World War Z. Nemá hrdinu, je to spíš slátanina z příběhů přeživších, aby se vytvořil jakýsi ucelený obraz "dějin". Z nějakého důvodu to je bestseller, chci vědět z jakého.
Mechanický pomeranč - Už několik let je Mechanický pomeranč jasný "must-read", tak nechápu, proč jsem ho ještě nečetla.


Šógun - "Jedné větrné noci roku 1600 při pokusu obeplout svět ztroskotá holandská loď Erasmus u východojaponského pobřeží. Její velitel, jeden z předních evropských lodivodů, Angličan John Blackthorne, se tak stane „zajatcem japonských ostrovů“, nesmíří se však s rolí nečinného pozorovatele a popisovatele téměř neznámé země, jejích obyvatel, historie, zvyků." - Někde tu jsem přestala číst anotaci. Šógun je tlustá kniha a prý stojí za přečtení. Jdu do ní!
Taiko - Druhá z knížek s japonskou tématikou, která mi byla doporučena. "Japonsko se zase jednou zmítá ve víru občanské války – po celé zemi zuří spory mezi znepřátelenými klany...." -> něco pro mě!
Černobílý svět - Má v češtině fakt odpornou (asi filmovou?) obálku. "Hluboký a dojemný příběh zasazený do 50. let 20. století na americký Jih je vyprávěn očima tří výjimečných žen." Touhle knihou si upřímně moc jistá nejsem, ale třeba se do ní beznadějně zažeru.
Došel jsem daleko - Velmi silný příběh dětského vojáka. Afrika. Jojo, emoční žďímačka, to já ráda.


Útěk do divočiny - Příběh Chrise, který po promoci udělal papa civilizaci a vydal se na nebezpečnou cestu divočinou. Doporučila mi kamarádka, těším se na to.
40 dní pěšky do Jeruzaléma - Bo Zibura je borec. Byla jsem na jeho přednášce, sleduju ho na Facebooku a mám ho ráda, prostě si od něj musím něco přečíst.
Urban Games - Zní to jako kombinace Hunger Games, Saw a Vyvolených. Objeveno náhodou. Český autor - z nich mám hrůzu, ale nápad Urban Games mě zaujal, dám mu šanci.  
Pilíře země - Poměrně populární historický román. Děj je soustředěn kolem stavby gotické katedrály v Anglii 12. století. 


Challenger deep - Shustermanova knížečka (autor Bez šance), brousím si na ni zub už dlooooouho.
Thorn - Retelling, kdybych náhodou měla chuť na pohádku.
William Shakespeare's Star Wars: Verily, A New Hope - Kdyby Shakespeare napsal Star Wars, jeden díl už jsem četla, strašná prča. May the verse be with you!
Snapshot - Abych byla upřímná, ani jsem nečetla anotaci. Jméno autora a informace, že se jedná o "science-fiction detective story" mi úplně stačí. 


Pár knížek, o kterých se mluví tak moc, že se mi o nich nic psát nechce. :D

A nějaké pokračování nakousnutých sérií. The Dark Tower čtu v angličtině, je skvělá, doporučuji. Hroby od Daryndy jsou rovněž fajn čtení - urban fantasy věcička. I Am the Mission je pokračování od Mise, které v češtině nevyšlo. A Smaragdová bouře je čtvrtý pokračování od Královského spiknutí, ňami fantasy na oddech. :)

••••

A to asi stačí. Víc neukážu, bo jsem líná. A nemusíte vědět všechno, že. Už teď mi přijde, že jsem vás pustila daleko do svého osobního prostoru. :D

Hmm, tak co vy na to? Doporučení, varování? Zaujalo vás něco?

Žádné komentáře:

Okomentovat

About Us

Recent

Random