pátek 27. ledna 2017

Komiksy v MHD? NIKDY víc!


http://www.deviantart.com/art/love-comics-444333871

Máte rádi komiksy?
Já jo. Nejsem jejich úplně hyper mega fanda, ale občas mi dobrý komiks fakt bodne.
Jen je nikdy - opakuji: NIKDY - nečtu v MHD. Tramvaje, ponorky, letadla, lodě, autobusy i horkovzdušné balóny. Nikdy mě tam nenajdete s komiksem v ruce.

https://www.goodreads.com/book/show/20822407-ern-d-raA proč?
Protože doteď potkávám milou starší dámu, kterou jsem neskutečně pohoršila. Pořád se na mě mračí a ukazuje na mě prstem, jako bych byla nějaký zatrollený sériový vrah.

Může za to Moira, která mi doporučila Černou díru od Charlese Burnse. Výborný komiks. Zajímavá kresba, krásně morbidňoučké, určitě doporučuji. Seženete třeba v ostravské knihovně. V dětském oddělení. Já si pro ni zašla a s tím, že absolutně netuším, o čem má být, jsem ji i rozečetla. No. V autobuse. No. Chyba. Již zmiňovaná paní mi koukala přes rameno. Ono komiksy jako kopa obrázků na jednom místě prostě lákají oči. Rozhodně. Než jsem se nadála, ječela po mně něco o dnešní mládeži a následoval proud slov se zhrozeným výrazem v obličeji. Jo, chvíli jsem si myslela, že na mě snad plivne. Jako by nahé lidi viděla prvně. :) I když, uznávám, místy i mi při čtení Černé díry obočí vyletělo vysoko vzhůru. (Ale ty části vám neukážu, fakt ne.)

http://bloody-disgusting.com/news/3257692/david-fincher-may-adapt-charles-burns-black-hole/

Něco podobného se mi stalo i se Ságou.
https://www.goodreads.com/book/show/25471650-s-ga-1Seděla vedle mě holčička, které mohlo být přibližně deset let. A vedle stála její maminka. Přásahám, že jsem žila v domnění, že Sága je neškodná. Po Černé díře jsem si dávala fakt pozor a komiksy v buse neotvírala. Jenže jsem se nějak nemohla dočkat. Všichni doporučovali!

Problém vlastně úplně stejný. Nějak moc nahých lidí, což děsilo okolí. A kdo zná Ságu, ví, že když tam je třeba pindík, je klidně přes celou stránku. Kurde, vždyť já si doteď dávám sakra pozor, abych další díly četla bez společnosti. Člověk nikdy neví, co tam na něj vykoukne. A tenkrát v tom buse? Když jsem to viděla, byl to solidní uran do očí (= nechuťárna zabíjející oči). Maminka zalapala po dechu, okamžitě vzala svou dcerku a šly si sednout pryč. Tadá.

Konec příběhu to ale není. Ta maminka se zázračným způsobem zná s mojí maminkou. Dokážete si představit, jaké jsem měla pak doma peklo?


https://www.goodreads.com/book/show/13631619-z-mek-a-kl-1?ac=1&from_search=trueA třetí... Zámek a klíč. Nevím už, který díl to byl.
(Jestli neznáte, rychle napravit, je to boží!!!)
Někomu vadily obrázky s krví. Starší pán. Taky po mně začal řvát, že my mladí čteme jen o krvi a mordování a že nechápeme podstatu skutečného utrpení. A další řeči.

Moc jsem si z něj nedělala, ale zařekla jsem se, že komiksy v MHD už nikdy neotevřu.
Nestojí mi to za ty pohoršené pohledy.




A jak to máte vy? :)



15 komentářů:

  1. To je hruza...Nechapu, jak si vubec muzou dovolit te osocovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zas tak černě bych to neviděla. Spíš to je úsměvné. :D

      Vymazat
  2. To se ti jako vážně stalo? :D Ty vaďo, to by mě v životě nenapadlo někomu komentovat, co čte. Vždyť je to jeho věc! :D
    Nicméně je pravda, že komiksy na veřejnosti nečtu, i když já obecně nečtu nikde venku nebo tak. Ovšem taky je fakt, že zrovna Ságu bych asi někde v tramvaji neotevřela, u té jsem byla dopředu varována, že se s tím nepářou. Ale třeba o té Černé díře jsem to nevěděla! Tu plánuji číst, tak aspoň vím, že ne nikde veřejně. :D Jo a ten Zámek a klíč je ten první díl hodně drsný, to se musím přiznat, že mě to samotnou dost překvapilo. :)
    Každopádně máš pravdu, že číst komiksy mezi lidmi může být nebezpečné. Přece jenom z těch obrázků lidé okolo víc vykoukají, než jen z textu, no. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. HAHA! Než ti odpovím, musím se zmínit. Ty vaďo? :D Co tu kruci je? :D

      S tou Černou dírou fakt opatrně. Vygoogli si ji a hoď do obrázků. Je šílená. Ale výborná. (Nevím, co si lidi o mně budou myslet, když to takhle veřejně přiznám - že se mi líbila.)

      Vymazat
  3. Bez kontextu to pro ostatní může vyznít děsivě. A u některých lidí způsobí šok i obyčejný název knihy. (Jo, to Evangelium podle Satana jsem nejspíš tenkrát ve škole na chodbě proti sborovně asi číst neměla...)
    V MHD čtu pravidelně a když jsem naposledy louskala ze čtečky (tudíž poměrně anonymně) 100 nejlepších hororů od Švandrlíka, tak si mě spolusedící taky pozorně prohlížel. Holt někteří jsou takoví, jiní by se tě třeba zeptali, jak se ti Sága líbila. Člověk se nezavděčí všem, ale je pravda, že mu to hodně znechutí četbu, když se dočká takové reakce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evangelium podle Satana, moc pěkné! :D
      Takových historek z busu mám víc. Číst ze čtečky mi nevadí. Ale lidi jsou prostě velmi zvědavá bytosti a zajímá je, kdo co čte.
      Taky ráda čumím přes rameno a zjišťuju, i když maminka vždycky říkala, ať nedělám, co nemám ráda, když je děláno mi. :D

      Vymazat
  4. Nechápu, o co jim jde? Každej si přece může číst co chce a kde chce, a když je to pohoršuje tak ať nenačuhujou přes rameno... Mě se něco podobného stalo když jsem jela autobusem do Prahy a četla jsem Krysaře. Starší pán na mě celou cestu zíral a pak se mě pokusil vyfotit s větou, že netušil že mladý lidi ještě čtou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D A zrovna u Krysaře? :D
      To byl nějaký úchyl, určitě. Beztak plánoval, že tě rozřeže na kousky a odhodí do moře. Nebo tak něco. :D

      Vymazat
  5. První článek blogera, který mě donutil si opravdu nějaké tituly poznamenat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jestli to znamená, že fandíte creepoidním titulům... a nebo jsem to napsala fakt pěkně. Nebo obojí? Každopádně díky! Zavítejte tu zas! :)

      Vymazat
  6. Kdyby se mi nedělalo při čtení za jízdy blbě, četla bych kde co i komiksy. A pohoršené reakce druhých by byly zajím zážitkem, který bych poté zpracovala do glosy a ještě to prodala rádiu do vysílání. XD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že rádio by z toho mělo radost!
      Ale já jsem v určitém směru poměrně velký stydlín. Radši si to nechám na doma. :)

      Vymazat
  7. Haha to se mi nikdy nestalo a to čtu komiksy v MHD často.
    Jednou ale, to jsem si tak četla Walking dead, zrovna pěknou "chutnou" scénu a borec zrovna vystupoval a kouknul po mě, kouknul co čtu a jak tak vystupoval, furt vejral. A pěkný byl! XD škoda že vystoupil :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uklidním tě. Myslel si, že jsi magor. :D
      Takže zapomeň, že byl pěkný a bude se ti trochu dýchat líp. :D

      Vymazat
  8. Jako jo, teď, když to čtu, mi to přijde vtipné, ale nevím, jak bych se cítila na tvém místě :D Komiksy moc nečtu, ale když už, tak doma :D Jednou jsem četla Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení, což bych nikdy neřekla, že to může být kdovíjak strašný na pohled, ale ten děda naproti mně ve vlaku si stál za svým, že to je krvárna a že by to tak krásná mladá dáma neměla číst. Fakt jsem měla chuť mu říct, o čem to je :D A mou poslední příhodou (tož, to už je sakra dávno) byla slečna, co mi četla přes rameno Dánskou dívku, zrovna scénu, kde jsem se sama červenala :D Ale nic neřekla, to se docela divím. Zážitky z MHD jsou prostě něco :D

    OdpovědětVymazat

About Us

Recent

Random